Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2007-02-20

Selektiv filmkritik

Igår avslöjade Computer Sweden att en agent från FBI och en företrädare för den amerikanska filmindustrin hållit ett föredrag för svenska poliser om upphovsrätt och piratkopiering.

Genast slog fildelningslobbyn bakut - att utländska brottsoffer ("amerikanska intresseorganisationer") oemotsagda fick vara kunskapstörstande poliser behjälpliga var "skandalöst" och "helt uppåt väggarna" menade Piratpartiets ordförande.

Av den omfattande mediebevakningen att döma var det tydligen sensationellt att en amerikansk lobbyist under någon timme medverkade i utbildningen av totalt sex svenska poliser.

Det är lustigt, för när klimatlobbyisten Al Gores skrämselpropaganda till film häromveckan köptes in till samtliga medarbetare vid polisen i Stockholms län hördes inga röster om att "man har gått över gränsen om man överlåter utbildningen i ett ämne åt en intresseorganisation" (Mats Melin, chefsjustitieombudsman) eller att "det finns uppenbara problem med att ta in sådana som man vet har ett partsintresse" (Göran Hellstrand, kammaråklagare).

Etiketter: , , , , ,