Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2007-03-31

FN åter i gamla hjulspår

I Muhammedteckningarnas kölvatten röstade igår en majoritet i FN:s nya råd för mänskliga rättigheter igenom en resolution som genom inskränkningar i yttrandefriheten ska förhindra framtida kränkningar av religioner.

Eftersom länder som systematiskt kränker de mänskliga fri- och rättigheterna är i majoritet i rådet var det inga problem att driva igenom texten, som varnade för en "kampanj mot muslimska minoriteter och religionen islam efter terrorattackerna elfte september".

Samtliga EU-länder, Canada, Japan och Sydkorea röstade emot och kritiserade resolutionen för att ensidigt ta upp islam samt att den är oförenlig med grundläggande rättigheter som yttrande- och tryckfrihet. Man menade också att de mänskliga rättigheterna är till för att skydda individer, inte religioner.

När FN behandlar de mänskliga rättigheterna blir inskränkningar följden, Jan Eliassons reformering till trots. Det är dags att avmytifiera organisationen och ta den för vad den är - en kostsam klubb kapad i syfte att ge legitimitet åt diktaturens kreatur.

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home