Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-11-24

Principer viktigare än hyresgäster

Efter krav från Hyresgästföreningen ser de boende på Apelgatan i Älvsbyn ut att förlora en 15 år gammal förmån, den hyresfria månaden. Detta eftersom hyresgästföreningen "av princip" är negativa till rabatter. (i DN via HAX)

Även i Malmö har föreningen sadlat på en av sina käpphästar. I två funkishus på Ribersborg vill HSB stänga sopnedkasten och bygga en stor sopstation på gården, trots hyresgästernas protester. De boendes s.k. "företrädare", Hyresgästföreningen, vill enligt HSB inte förhandla eftersom föreningen i princip är för sopstationer. Skulle man företräda hyresgästerna som vill behålla sina sopnedkast riskerar man att förlora medlemmar i övriga landet som är förtjusta i sopstationer, anser föreningen.
– Vi är för källsortering. I vanliga fall gör vi upp med fastighetsägaren. Men det kan vi inte när 90 procent av hyresgästerna är emot förändringen, säger Tor Berger på Hyresgästföreningen.

Hyresgästerna får ingen hjälp - eller motarbetas t.o.m. - om de inte instämmer i organisationens åsiktspaket. Är det rimligt att Hyresgästföreningen hyser åsikter som väger tyngre än sina uppdragsgivares? Varför inte stryka "Hyresgäst-" ur föreningens namn?

2 Comments:

Blogger Bosse said...

Att HSB skulle stå på de boendes sida är nog inte så troligt.

Om man t.ex. tittat på webbsidan om frågor till bostadsorganisationerna så kan man se att det finns många förbättringar som behöver göras.

Det kommer kanske någon gång i framtiden en lag på att sopnedkasten ska stängas, men fram till dess tycker jag sopnedkasten ska finnas kvar i kombination med sopstationer för t.ex. papper och glas.

21 februari, 2007 13:38

 
Blogger Johan J said...

Som värd står HSB av förklarliga skäl inte på de boendes sida. Men - det gör uppenbarligen inte Hyresgästföreningen heller, trots att de boende inte säger nej till källsortering - bara stängningen av sopnedkasten och placeringen av en stor sopstation på gården.

21 februari, 2007 16:58

 

Skicka en kommentar

<< Home