Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-06-16

Så långt tänkte dom inte...

För första gången på bra länge (?) kommer vi nu få se företrädare för vänstern ångra ett skatteförslag. Allt p.g.a. deras snabba ställningstagande för fildelning av skyddat material - ivriga att locka unga väljare. Som kompensation till upphovsrättsinnehavarna föreslogs en bredbandsskatt. Men mellan 20 och 50 % av allt skyddat material som fildelas är pornografi - stora summor skulle alltså gå till den branschen.

- Det kanske rör sig om hundra miljoner kronor, så Sverige skulle bli en mycket bra marknad för oss, konstaterar Berth Milton, vd Private Media Group.
- Det vore hemskt trevligt. Det finns ju lite för oss att hämta där också. Vi tror att sexbranschen skulle stå för över 50 procent av nedladdningarna, säger Lau Laursen, vd Tre-Mag Sweden AB.

- [suck]... Ja, det har jag faktiskt inte ens tänkt på, säger Hillevi Larsson, riksdagsledamot (s).

Samma vänster som driver nymoralismen, såsom krav på porrfria hotell, strikta klädselregler vid alkoholintag och inskränkningar i yttrandefriheten, var helt plötsligt i färd med att ge porrindustrin den bästa finansieringslösningen i världen. Inget ont om porrbranschen från min sida, men att stödja den via skattsedeln känns lika motbjudande som all annan subvention av olika kulturyttringar.

  • SVT Rapport 19:30, 15/6 2006

Etiketter: