Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-06-13

Alliansen för miljarder till landsbygd

Tillsammans med sina små gröna och röda stödtrupper berättar jordbruksministern i dagens SvD stolt att man fixat ihop ett paket som ska framtidssäkra landsbygden. Man tänker spendera 4,8 miljarder kronor av våra skattepengar på "alla områden: mer pengar till miljö, djurvälfärd, levande landsbygd och livskraftiga småföretag". En hel hop politiskt korrekta fraser utan annan mening än att få Vänstern att verka "goda" och "omtänksamma". Det är lätt att vara generös med andras pengar.

Borgarna har blivit mäkta upprörda över jordbruksministerns utspel. Men inte på det sätt man kunde hoppas - utan snarare tvärtom. Man är förbaskade på att Vänsterkartellen tar åt sig äran för något Alliansen "i allra högsta grad varit delaktiga att kamma hem från EU"!

- Det är med andra ord lite komiskt att de försöker ta åt sig äran [från Alliansen] på det här sättet, säger Sven-Gunnar Persson (kd) till SvD.

Var finns egentligen skillnaden mellan vänstern och högern? Är den inte större än frågan om vem som ska få ta åt sig äran när staten slänger ut miljardbelopp på "djurvälfärd" och "levande landsbygd"?

Uppdatering: Nyheten om det gigantiska stödpaketet presenterades dagen innan 19 av 22 ministrar besöker Norrland. Mer om Norrlandsresan finns här.

2 Comments:

Blogger Joacim Persson said...

Och "djurvälflärd" betyder väl i klartext att de vill trakassera djurägare ändå mer. Oj vad folk skall skutta runt av glädje ute på bygden över det vallöftet, tänkte de nog...

14 juni, 2006 00:23

 
Blogger Johan J said...

Vänsterns mantra "Välfärd för alla" har onekligen fått en ny innebörd sedan DSM startades...

14 juni, 2006 01:44

 

Skicka en kommentar

<< Home