Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-06-01

Lite till om LO Ung-affären

Det har skrivits lite till om affären kring vad en "31-årige sosse och fackklubbsordförande" tillika bloggare skrev häromdagen.

"Rent patetiskt blev det när de rullade in en gubbe i rullstol samt en dvärg. Jodå, det är sant. Det var som att de ville säga: Kolla här, vi har också några minoriteter!!!"

Han har i efterhand ångrat sitt tilltag och även bett om ursäkt - samt lovat en debatt om handikappfrågor med en av de utpekade. Gott så.

Nu tvärvänder han dock angående debatten med motiveringen "Jag är inte någon mediatränad person och är inte van vid såna här saker". Nej, det har man nog märkt. Att skriva så nedsättande om någon gör inte en medietränad "valarbetare".

Sen vad man snackar om kring fikabordet eller i korridorerna hos (s) - det kan vi bara gissa. En bättre inblick i det än den omtalade bloggposten ges nog inte på denna sidan valet.

Aftonbladets Lena Mellin har skrivit om affären i en artikel som i huvudsak tycks fokusera på hur hemskt det är när amatörer ger sig in på de proffesionella journalisternas område. Ja, tänk om någon blogg skulle publicera bild och intervju på ett 13-årigt våldtäktsoffer bara två dagar efter brottet begicks. Sånt strider ju mot pressens fina etik.