Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-06-19

Lite av varje: Klöver, olja och Köln

Förmögna arbetare
Det s.k. arbetarpartiets riksdagskandidater toppar inkomstlistan, 40 procent tjänar över 400.000 kronor per år. Man har även minst andel låginkomsttagare, bara 17 procent tjänar under 200.000 kronor. Anledningen är de många proffspolitikerna inom (s).

Jag anser att riktiga "arbetare" är de som jobbar mycket och hårt, snarare än en specifik klasstillhörighet baserad på inkomst. Att (s) fortfarande har kvar den gamla betydelsen är mest en fråga om image, ty man har lämnat den sedan länge.

Bråk om olja och etanol
Perssons marknadsföring av sig själv som miljöguru har fått grus i maskineriet. Volvos vd Leif Johansson vägrar skriva under en del av kommissionens text, och LRF vill att staten enbart ska satsa på etanol och motsätter sig en satsning på naturgas.

Så vackert det blir när staten ska styra utvecklingen och använda sig av näringslivet som sköld. Men det blir en trist stämning runt fikabordet när företagarna inte tackar duktigt för mazarinerna.

Plikttroget i folkets tjänst
Kanske är det en slump, men under tisdagen ska vår flitige näringsminister och den högt aktade finansministern medverka på några möten i Köln. Det är tur vi har så engagerade ministrar som inte tänker på annat än arbete. (Via Moderskeppet)