Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2007-02-27

Härdsmälta på Dagens Media

Dagens Media skriver idag att "Expressens tidigare stjärnreporter Niclas Rislund nekas prövningstillstånd i Högsta domstolen". Nyhetsartikeln är skriven av – Niclas Rislund, eftersom "den som snabbaste kunde skriva om detta var Niclas själv" säger Rolf van den Brink, chefredaktör Dagens Media.

Den före detta Expressen-reportern Niclas Rislund fälldes i september för att ha uppgivit sig vara polis i samband med kidnappningen av Sibas vd. Varken Rislund eller Expressen har accepterat domen, som idag fastställdes i och med att HD inte beviljar prövningstillstånd.

"Idag skriver journalister om varandra, och de bevakas som stora stjärnor. Det vi vill ta fasta på."
Rolf van den Brink

Men, att journalister skriver om varandra är ofta oundvikligt - såvida man inte ska hyra in någon annan yrkesgrupp som skriver om mediefrågor. Trots det finns en viss kollegialitet journalister emellan så är det trots allt en viss skillnad mellan att skriva om andra - och sig själv. Och det är bara Kungen som talar om sig själv i tredje person, även om många "stjärnreportrar" tror sig stå ovanför statschefen i hierarkin.

"Vi vill naturligtvis prova om man kan göra något sådant här och se vad det väcker för reaktioner. Den biten fanns förstås också med."
Rolf van den Brink

SvD funderar på om det i själva verket är ett PR-trick, och det får man sannerligen hoppas. För inte kan en chefredaktör på en mediebranschtidning vara så korkad att han låter en dömd brottsling skriva om sitt eget brott bara för att han ville "se vad det väcker för reaktioner".

Vill Rolf van den Brink spola trovärdigheten och bara ha annonsklick borde han välja ett annat område än just mediefrågor, ty det ämnet kräver lite mer fingertoppskänsla än vad chefredaktören på Dagens Media uppvisade idag.

Etiketter: , ,