Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-08-27

På resande fot & snart val

Nu är det bara tre veckor kvar till valet, och sossarnas valmaskineri som nu kommit igång är imponerande att beskåda. Inget parti kan både köpa & skrämma väljare som de. Nu har man dessutom lånat Moderaternas framgångsformel - att låna idéer. Fastighetsskatten och det nya invandraravtalet t.ex.

Det är inte underligt att andelen osäkra väljare fortfarande är stor, årets val känns svårare än någonsin. Partier har kopierat varandras åsikter, kohandlat och slipat av alla vassa hörn för att passa in i ett (s)-indoktrinerat folkhem.

En liten hjälp på vägen är de många testerna på nätet av skiftande kvalitet. Ett exempel på en dålig sådan (hoppas jag) är Göteborgs-Postens test där man kan få reda på vilken partiledare man är mest lik. Jag gjorde testet flera gånger för säkerhets skull, det kunde ju vara fel på servern eller nåt. Resultatet blev nämligen...

Peter Eriksson (mp)

Har du skägg och är du från Norrland? Annars är det nog det enda som skiljer dig och språkröret Peter Eriksson åt.
Du är en person som tar stor plats, både socialt och i arbetet. Du har ett stort engagemang och ser till att fokusera kraften där det behövs. Andra får tänka på formerna. Miljötänkandet är centralt i ditt liv och landet går före staden.

Nu lämnar jag den trygga Norden för en vecka, arbete på fjärran ort väntar. Under tiden blir det inga mailsvar eller publicerade kommentarer här på bloggen. När jag är åter har poströstningen redan startat och vi kan räkna femton dagar kvar till stridens avgörande. Väl mött!

Uppdatering 4/9: Åter hemma i höstrusket sedan ett drygt dygn efter en synnerligen lyckad jobbvecka i söder nästintill helt avskuren från det svenska nyhetsflödet. Det är faktiskt ganska skönt ibland att inte följa medierna minituöst...