Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-08-25

Korinter till ögon & hatten på sned

Idag fredag skulle utbildnings-, kultur- & forskningsminister, mångmiljonären Leif Pagrotsky, deltagit i en debatt med unga forskare inom Medicinska fakulteten på Lunds Universitet. Men sent i onsdags kväll kom besked om att Pagrotsky tyvärr var upptagen. Mötet som varit inbokat sen i april skulle handla om anslag, jämställdhet och arbetsrätt för forskare. Man försökte få till stånd ett nytt möte snarast men fick kalla handen från Stockholm. Gunnel Gennebäck, ansvarig för Pagrotskys kalender, tycker inte att det är någon brådska.
- Professorerna och doktorerna finns kvar på Lunds universitet, säger hon till Sydsvenskan.


Vad Paggan ska göra istället? Han ska åka till Tomelilla och inviga utställningen Pepparkakeland, gjord av elever från ortens högstadium.

Svensk forskning sägs vara ett högprioriterat område för den Socialdemokratiska regeringen. Jag tror det först när jag ser det.

Leif Pagrotsky bakar pepparkakorUppdatering 26/7: Pagrotsky kommenterar nu åsikten att han inte prioriterar forskning.
- Skitsnack.

Vidare påstår han att han besökt Lunds universitet flera gånger sedan han blev ansvarig minister, något som tillbakavisas av universitetets akademisekreterare. Enligt honom har Pagrotsky endast gjort ett officiellt besök, det var vid förra årets promovering.

På bilden Leif Pagrotsky i Tomelilla.
Foto L. Westerlund, bildrättigheterna ägs av Sydsvenskan.