Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-07-25

Kommunfinansierade hakkors?

Som vanligt när det protesteras mot Israels politik vädras jämförelser mellan judar med nazister samt oreserverade hyllningar av terrorister. Dock lär inga flaggor ha bränts den här gången - alltid något att glädjas över.

Medarrangör till demonstrationerna i Malmö är Palestinska föreningen (samma grupp som inbjöd Hamas i våras). De erhåller under året 460.000 kronor i kommunalt stöd. För att vara bidragsberättigad i Malmö måste man "öppet ta ställning för demokratin" och bidra till "goda etniska relationer". Jag undrar hur väl Hizbollahflaggor och hakkors stämmer överens med de kraven. Visst, det var kanske inte Palestinska föreningens företrädare som bar flaggorna - men man stoppade inte heller de som gjorde det.

Uppdatering 26/7 2006: Det kanske bör tilläggas att jag är för en mycket vid yttranderfrihet. Sålunda bör det vara fritt fram för Palestinska föreningen att tycka och tänka som de önskar - även s.k. hets mot folkgrupp. Men - de måste räkna med att få kritik för sina inskränkta idéer och jag vill inte i någon omfattning vara med och finansiera deras verksamhet.

Nedan en intressant text om Hizbollah.