Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-05-09

Hamas lurar naiva svenskar

Ibland går naiviteten, välviljan och - kanske - fåfängan överstyr. Som när Sverige släpper in mördare i tron att ett samtal ska lösa knutar i Mellanösternfrågan. Det är väl någon inom regeringen/UD som drömmer om fornstora dagar när den ständige snedseglaren Östen Undéns politiska kompass angav färdriktningen och Olof Palme gullade med Castro eller Sten Andersson gick hand i hand med Arafat.

Hamas lobbar nu aktivt för att få tag i alla biståndsmiljarderna, pengar som skulle kunna finansiera många hjärntvättade ungdomars enkelresa till sitt jungfru-harem. Sverige har gett dem en första scen att föra ut sina lögner om dialog och mördarna talar redan om en spricka i bojkotten. Vi följde inte ens gängse informationsplikt när vi gav Hamas-företrädarna visum, enligt hård kritik från Frankrike.

Hamas är inte ute efter någon dialog. Man tänker inte göra avkall på de tre kraven som ställs av den s.k. Kvartetten (FN, USA, EU och Ryssland):

  • erkänna Israel
  • stoppa våldet
  • respektera ingångna avtal

Dick Erixon skriver om att Islamic Republic News Agency (IRNA) har en kort artikel om ministern som besöker Sverige, Atef Adwan (eller Atef Odwan). Där står det bl.a. att "muslimer jorden runt aldrig ska erkänna Israel under några omständigheter".

"Att erkänna Israel skulle innebära legitimering av en historisk stöld, ockupationen och deras överhöghet i Palestina."