Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-04-28

Sharialag i Sverige?

De hårdföra inom den muslimska världen lyckades styra Sverige dit man önskade i frågan om Muhammed-karikatyrerna. Regeringen svalde alla krav och slängde århundraden av upplysning och ytttrandefrihet överbord för att vara teofascististiska element till lags när man stängde ner några högerextrema tomtars tidning.

Efter denna framgång kommer nu nästa krav från Sveriges Muslimska Förbund (SMF): Sharialagar överordnade svensk lagstiftning!

  • Separera öppethållandet på kommunala badhus/gym för enbart kvinnor respektive män. "1000-tals invandrarkvinnor kan aldrig använda simhallen..." Hur vore det att släppa kravet på att kvinnor och män inte får umgås?
  • Lag på att man kan få ledigt för fredagsbönen, samt betald ledighet för religiösa högtider. Något som arbetsmarknadens parter borde kunna lösa, precis som övriga löntagare får göra.
  • Imamer ska först godkänna skilsmässoansökningar. Underförstått stoppa fler.
  • Imamer ska sköta undervisning för muslimska barn i kommunala skolor, främst religion och hemspråk.
  • Flickor och pojkar ska ha separat sim- och idrottsundervisning.
  • Ökad rätt till muslimsk godkänd mat.
  • Statligt bekostad Imam-utbildning. Ja, gratis är alltid godast.
  • Frånsteg från djurskyddsregler och tillåt Halal-slakt. Detta anses plågsamt för djuret, förbjudet i Sverige sedan 1937. Senare utredningar har förespråkat ett fortsatt förbud.
  • Räntefria lån till bygge av moskéer, kommunen ska vara långivare eller åtminstone gå i borgen för lånet. Som det är nu blir många unga muslimer kränkta och sjuka av de "cykelställslokaler" man håller till i idag. Skattepengar, mums.

Man vill alltså inskränka kvinnors rätt att ta del av det kommunala serviceutbudet, minska antalet köns- och religionsmixade klasser och låta Imamer ta hand om delar av den kommunala undervisningen med egna versioner av ett antal väl valda skolämnen.

Ordförande i SMF sammanfattar:
"- Vi vill kvinnornas bästa..."

Jovisst...

Jag anser att muslimer har samma rättigheter som andra i vårt samhälle att leva och utöva sin tro. Men när religiösa - oavsett övertygelse - börjar kräva av andra att de ska anpassa sig och t.o.m. betala för det man vill ha - då är det över gränsen. Och det är fullständigt orimligt att införa undantag för vissa grupper så att kvinnor får förtryckas med stöd i svensk lag.

De konservativa muslimerna har önskningar som är oförenliga. Å ena sidan vill man accepteras som en del av det svenska samhället. Å andra sidan ska man ha särlösningar inom flera områden samt få bidrag och subventioner - allt för sin tros skull. Och majoritetskulturen lider av "hemmablindhet" samt har "svårigheter att se och uppfatta hela verkligheten" och får därmed inte kritisera muslimerna. Otrogna svenskar ska sitta ner, hålla käft och betala.

Det är hög tid för de konservativa krafterna att välja - man kan inte både äta kakan och ha den kvar.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home