Statens storlek bestäms långt mer av hur mycket regeringen
kan pressa ut i skatt än av någon ideologi. / M. Friedman

2006-04-26

Centern bjuder in Hamas

Den 16:e maj kommer Salah Mohammed al-Bardawil, nyvald gruppledare för det teokratiska, socialt auktoritära, intoleranta och terroriststämplade Hamas till Malmö. Som värd för det omtalade mötet står toppnamnet på Centerns riksdagslista i Malmö, Bassem Nasr, tillika talesman för Palestinska Föreningen som får 460.000 SEK årligen i föreningsbidrag.

Bardawil har mycket klart uttryckt sin åsikt angående självmordsbombare - det är upp till Hamas att låta mörda vilka de vill och man tänker inte avsluta sin kamp för att utplåna Israel.

Bassem Nasr är en smart kille med mycket liberala idéer. Men hur ska han lyckas lösa det här? Att ta emot företrädare för en organisation som avsiktligt mördar oskyldiga och har som mål att utplåna en hel stat?

Hamas reser Europa runt med två mål, dels skapa lite positiv PR som ska få fler att bortse från mördandet och organisationens politiska och religiösa värderingar, dels få oss så vänligt inställda att vi utan krav låter miljarderna rulla igen. Någon reell förändring av Hamas har vi tyvärr inte att vänta.

Regelrätta förhandlingar för att få terrorister att lägga ner vapnen är okej, men att i lokaler bekostade av skattebetalarna låta islamistiska fascister hålla föreläsningar om rätten att mörda är det inte.

Tips! Läs gärna hans egen blogg där han bl.a. skriver om Hamas-mötet.